NK Veteranen, Vrouwen, Jeugd, Bergen op Zoom

Het was een druilerige dag en zo was het eigenlijk ook gesteld met de inschrijvingen van de verschillende categorieën waar een Nederlandse titel op te halen was.

Bij de Jeugd weinig inschrijvingen, maar dan wel weer 8 junioren teams al dan niet aangevuld met pupillenspelers/speelsters. Na voorronden in poules werd de finale gespeeld tussen Mario Blom, Wendy Vermeulen en Michiel Stoop tegen Niels Saurel, Jobbi Schefferlie en tireur in het team Roby van Rooijen.

Dit team was constanter in het plaatsen en won daarom de Nederlandse titel.

DSC_6772

Dit jaar geen apart pupillen kampioenschap maar wel 4 teams bij de aspiranten. De finale ging tussen Lars Telkamp, Gaston van den Berg en Tristan de Leeuw tegen Rachel van Rooijen, Gregory Koolwijk en Rens Roos. Het laatste team was in de finale iets te sterk en daarom Nederlands kampioen bij de aspiranten.

DSC_6687

Bij de vrouwen 14 inschrijvingen en daardoor kon het voorkomen als je geen quadrage hoefde te spelen dat je al na 1 winstpartij in de halve finale stond. Dit overkwam het team dat al 2 jaar de titel op rij gewonnen had. Frances van Donge, Diana de Wolf en Elke van der Linden moesten het in de finale opnemen tegen een ander selectieteam en wel met Josefien Koogje, Sandy Rikkers en Wendy Duvalois.

Deze hadden al een partijtje meer gewonnen en waren in de finale het beste team waardoor er een nieuwe kampioen gehuldigd mocht worden.

DSC_6761

Bij de veteranen 18 inschrijvingen. De meeste gerenommeerde teams verloren al vroeg maar de kampioenen van de afgelopen 2 jaar bleven gewoon overeind. Bert van Dijk, Martin Bakker en Gerard Zijlstra prolongeerde hun titel door te winnen van de lokale helden Nicolas Micallef, Maarten Stoop en Anne Hoppenbrouwers.

DSC_6775

 

NK Precisieschieten

Buiten was het nog steeds erg fris, een mooie dag op zaterdag 18 april om een NK precisieschieten te organiseren in de hal van SPNN in Nieuwegein.

Dit jaar nieuw ook een apart kampioenschap voor vrouwen. Nagenoeg de hele damesselectie had zich hiervoor aangemeld en die deden het dan ook goed. De finale ging uiteindelijk tussen Lieke van der Voort en Sandy Rikkers. Lieke heeft al internationale ervaring op dit onderdeel en was daarom favoriet.

Beide dames hadden de hoogste twee scores in de voorronde of herkansing gehaald. Mooie scores van 29 en 28 punten. Toch liep het bij beide speelsters niet helemaal zoals ze zouden willen maar dat maakte de finale er niet minder spannend om. Sandy won uiteindelijk met 16 punten tegen 12 van Lieke. Daarmee is Sandy Rikkers de eerste Nederlands Kampioen Precisieschieten bij de dames.

Bij de heren zagen we 3 van de 4 halve finalisten van vorig jaar terug bij de laatste 4. Titelverdediger Romulo van Stockum zat hier niet bij. Hij verloor van Edward Vinke die 47 schoot tegen Romulo 28. Edward ging uiteindelijk in een mooie halve finale onderuit tegen Kees Koogje. Uitslag 41-36.

Kees moest het in de finale opnemen tegen Henri Calvetti die vorig jaar nog de finale net miste. Hij won van Tom van der Voort met 30-19.

In de finale ging Kees erg goed, en zelfs een nieuw Nederlands record behoorde tot de mogelijkheden. Hij bleef steken op 50 punten en daar had Henri geen antwoord op.

Kees Koogje daarmee de terechte winnaar dit jaar met scores van 38,46,42, 41 en 50.

Kees Koogje en Sandy Rikkers
Kees Koogje en Sandy Rikkers

Les Cailloux wint NKV 2015

Petanquevereniging Les Cailloux uit Zeist heeft zondag 1 maart het NK Verenigingen voor de derde keer op rij op haar naam geschreven en zich daarmee gekwalificeerd voor de EuroCup voor clubs 2015. De kwalificatieronden voor de EuroCup worden gespeeld van 24 t/m 26 juli.

In de finale won de equipe van Les Cailloux met 3-0 van de equipe van de Gooiers uit Hilversum. In de strijd om de 3e plaats heeft PUK uit Haarlem met 3-0 gewonnen van de Toss uit Almelo.

Les Cailloux – Winnaar NKV 2015

Bron tekst en foto: NJBB