NK Precisieschieten

Buiten was het nog steeds erg fris, een mooie dag op zaterdag 18 april om een NK precisieschieten te organiseren in de hal van SPNN in Nieuwegein.

Dit jaar nieuw ook een apart kampioenschap voor vrouwen. Nagenoeg de hele damesselectie had zich hiervoor aangemeld en die deden het dan ook goed. De finale ging uiteindelijk tussen Lieke van der Voort en Sandy Rikkers. Lieke heeft al internationale ervaring op dit onderdeel en was daarom favoriet.

Beide dames hadden de hoogste twee scores in de voorronde of herkansing gehaald. Mooie scores van 29 en 28 punten. Toch liep het bij beide speelsters niet helemaal zoals ze zouden willen maar dat maakte de finale er niet minder spannend om. Sandy won uiteindelijk met 16 punten tegen 12 van Lieke. Daarmee is Sandy Rikkers de eerste Nederlands Kampioen Precisieschieten bij de dames.

Bij de heren zagen we 3 van de 4 halve finalisten van vorig jaar terug bij de laatste 4. Titelverdediger Romulo van Stockum zat hier niet bij. Hij verloor van Edward Vinke die 47 schoot tegen Romulo 28. Edward ging uiteindelijk in een mooie halve finale onderuit tegen Kees Koogje. Uitslag 41-36.

Kees moest het in de finale opnemen tegen Henri Calvetti die vorig jaar nog de finale net miste. Hij won van Tom van der Voort met 30-19.

In de finale ging Kees erg goed, en zelfs een nieuw Nederlands record behoorde tot de mogelijkheden. Hij bleef steken op 50 punten en daar had Henri geen antwoord op.

Kees Koogje daarmee de terechte winnaar dit jaar met scores van 38,46,42, 41 en 50.

Kees Koogje en Sandy Rikkers
Kees Koogje en Sandy Rikkers

Les Cailloux wint NKV 2015

Petanquevereniging Les Cailloux uit Zeist heeft zondag 1 maart het NK Verenigingen voor de derde keer op rij op haar naam geschreven en zich daarmee gekwalificeerd voor de EuroCup voor clubs 2015. De kwalificatieronden voor de EuroCup worden gespeeld van 24 t/m 26 juli.

In de finale won de equipe van Les Cailloux met 3-0 van de equipe van de Gooiers uit Hilversum. In de strijd om de 3e plaats heeft PUK uit Haarlem met 3-0 gewonnen van de Toss uit Almelo.

Les Cailloux – Winnaar NKV 2015

Bron tekst en foto: NJBB

Nieuwe website Petanque Forum Nederland

PFN LogoHet is zover! Na een periode van installeren, importen en testen hebben we een nieuwe website.

D.w.z. de frontend is compleet vernieuwd. We maken gebruik van WordPress, waarvan de techniek meer bij de tijd is.

De layout van de website draagt denken wij bij aan de nieuwe stijl van het Petanque Forum. Zo is er de mogelijkheid direct een reactie geven op een artikel. Aan het forum gedeelte is nog niets veranderd, maar gaat in de toekomst minimaal een betere kleurstelling krijgen.